Hela denna sida är en annons

Samarbete

Årets Eldsjäl vinner en Volkswagen

Av Tobias Jansson 9 mars, 2016

Sedan 2013 har Folkspel lottat ut hundratals bilar från Volkswagen.
Och den juryutvalde slutvinnaren av Årets Eldsjäl 2016 kommer att få en.
– Vi är oerhört stolta över att kunna vara med och bidra till ett starkare föreningsliv i Sverige, säger Volkswagens informationschef Marcus Thomasfolk.

Här kan du rösta på Årets Eldsjäl!

Det är i tv-programmet Bingolotto, via Sverigelotten och Bingolottos julkalender, som flera hundra lyckliga vinnare de senaste åren har belönats med en Volkswagen.
Men det finns ett annat sätt att kostnadsfritt bli ägare av ett exemplar av den tyska kvalitetsbilen.
Av de fem kategorivinnarna i denna års eldsjälstävling kommer en jury välja ut en slutsegrare som koras till Årets Eldsjäl 2016. Och den vinnaren kan kvittera ut en splitterny Volkswagen som tack för sitt ideella och idoga arbete.

volkswagen-vinnare

– Genom vårt samarbete med Folkspel är vi med och utvecklar svenskt föreningsliv och bidrar till att göra det mer attraktivt – något som går helt i linje med hur vi tänker som företag. Det är en ära att få vara med och stötta de svenska föreningarna och den svenska idrottsrörelsen, säger Marcus Thomasfolk, och fortsätter:
– Att dessutom få vara med och uppmärksamma den person som blir Årets Eldsjäl är helt fantastiskt. Utan alla eldsjälar hade vi inte haft det föreningsliv som vi har idag. Det finns väldigt många människor som gör ett underbart jobb därute, dag efter dag, och de är värda all uppmärksamhet som de kan få.

Volkswagens informationschef pratar inte bara å företagets vägnar.
– Jag har själv barn som håller på med olika idrotter och påminns ju hela tiden om hur viktiga alla ideella ledare är. Men vi får inte ta något för givet. Världen och samhället förändras, och då kan det behövas stöd från olika håll för att få alla människor att fortsätta orka och vilja lägga ner så mycket tid.
Att Bingolotto har fått ett jättelyft ses också bara som positivt.
– Ju fler lotter som säljs, desto mer pengar till svenskt föreningsliv. Vi passar också in bra mot målgrupperna som tar del av svenskt föreningsliv eftersom vi har bilar i alla storlekar och klasser och som passar olika människor beroende på hur stor familj man har och vad man har för behov, säger Marcus Thomasfolk, och fortsätter:

– Folkspels devis är ju att ge svenska föreningar växtkraft – och det står vi bakom.
Johan Lindqvist, försäljningschef på Folkspel, uppskattar samarbetet och menar att det inte finns mycket som går upp emot att vinna en bil.
– Bilar har alltid varit attraktiva vinster och Volkswagen har många modeller som är väldigt omtyckta bland våra spelare, säger han.

 

Här kan du rösta på Årets Eldsjäl 2016!

 

FAKTA/VOLKSWAGEN

Volkswagen ingår i koncernen Volkswagen AG som har sitt huvudsäte i tyska Wolfsburg. Under 2015 blev VW, som har runt 600 000 anställda runt om i världen, världens största biltillverkare. Tack vare
5 040 000 miljoner sålda bilar, till och med sista juni, kunde Toyota passeras.

Sussi Wilén-Dacke

Glimma, Falun

Hjälper överviktiga barn och deras familjer att må bättre genom personlig träning, kostrådgivning och massor av personligt stöd.

Anna-Maria Rosenberg & Elin Becksmo

Hjärtebarnsförbundet, Stockholm

Arrangerade Hjärtebarnsloppet till förmån för Sveriges barn och unga med hjärtfel – ett lopp där 650 löpare deltog runtom i Sverige och även utomlands.

Jonas Nilsson

SFFF, Norrtälje

Tar varje år med sig hundratals funktionsnedsatta personer ut på sjön för att fiska och njuta av friluftslivet i Stockholms skärgård.

Birgitta Green

Alla kan gympa, Helsingborg

Ser till att funktionshindrade barn och unga får möjlighet att gympa i grupp varje vecka – en träning där de utvecklas motoriskt och får kompisar.

Hasse Andersson

NPF-laget Trestad, Trollhättan

Vill hjälpa alla barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – genom fotboll och familjeträffar.

Sevana Bergström

Ronjabollen, Uppsala

Kämpar, med idrotten som verktyg, för att tjejer från utsatta områden ska bli sedda, accepterade och aktiverade.

Nicklas Johansson

Sandarne SIF, Söderhamn

Får Sandarne SIF att blomstra genom att skjutsa, träna och stötta ungdomar från asylboenden runt Söderhamn.

Jonas Morin

Huddinge Basket, Huddinge

Står trygg mitt i klubben med 80 nationaliteter. Ser varje unge – och gör mycket för den svenska basketsporten.

Anders Petersson

KFUM JKS, Stockholm

Är sedan över 40 år navet och allas extrapappa i basketföreningen som blivit så mycket mer än en idrottsförening – ett andra hem för barn och unga i Stockholmsförorten Bredäng.

Anna Karlsson

VildaKidz, Luleå

Erbjuder utsatta barn cirka 200 kostnadsfria aktiviteter året om där barnen får gemenskap, glädje och trygghet.

Leo Bernava

Nya Södertälje kultur- och fotbollsförening, Södertälje

Ser till att minst 200 barn i ekonomiskt utsatta områden får spela fotboll, prova kulturaktiviteter, känna tillhörighet och framtidstro.

Simon Ström

Scouterna, Bredäng, Stockholm

Satsar varje vecka 45 timmar av ideellt engagemang på att ungdomarna i hans scoutgrupper ska må bra, utvecklas och uppleva kamratskap.

Sibel Akdogan

MixDancers Academy, Jönköping

Dansskolan hon startade som 12-åring har i dag cirka 100 dansare – som varje vecka får glädje och styrka av Sibels ledarskap.

Thomas Werkström

BK Atle, Karlskrona

Leder barn och ungdomar i brottning sedan 46 år – ett engagemang som ger brottarna en styrka för livet.

Alexander Karlsson

Staffanstorp badmintonklubb, Staffanstorp

Med sin lågmälda ledarstil har Alexander skapat en trygg och utvecklande atmosfär i föreningen där han tränar ett 80-tal barn, unga och vuxna.

Monica Sundin

Falu IK-Friidrott, Falun

I 20 år har Monica tränat de yngsta barngrupperna i friidrott, med målet att fostra barnen till fina individer.

Bert Nilsson

Vadstena Brukshundklubb, Vadstena

Bert Nilsson har satsat all sin fritid på brukshundsklubben i 48 år – han är kassör sedan 1971, leder kurser och hjälper hundägare som kommer till klubben.

Kaj Karlsson

Laholms BTK Serve, Laholm

Ser till att barn och unga får trygghet och självförtroende i pingisklubben som blivit så mycket mer än en idrottsförening.

Linnéa Thurfjell

Calmif, Kalmar

24-åring som är både ordförande och ledare i idrottsklubben för funktionshindrade – en verksamhet som växer snabbt tack vare Linnéas stora engagemang.

Tina Holmström

Mariestad Bois FF, Mariestad

Lagledare och ordförande som fixar allt från utrustning till sponsorer – och är ett ständigt stöd för spelare, ledare och föräldrar i klubben.

Webb-tv

Tack för din nominering!

Tack för din röst!

Din röst är registrerad. Vinnaren kommer att presenteras på Eldsjälsgalan i mars 2017. Folkspel tackar för din röst och för att du bryr dig om och uppskattar eldsjälarnas insatser.

Du har redan röstat!

Din röst i denna kategori är redan registrerad. Om detta inte stämmer kan det vara så att du delar IP-adress med andra som har röstat. Testa i så fall att rösta från din mobiltelefon eller från en annan dator.